25η Μαρτίου 2024

Written by admin. Posted in Δραστηριότητες 2023 - 2024

Η ιστορία θα ήταν μια χωρίς νόημα σειρά από γεγονότα, αν μέσα της δεν ξεχώριζαν οι μεγάλες στιγμές. Μέσα σε αυτές τις στιγμές το νόημα της ζωής συμπυκνώνεται, μεγαλώνει και εκφράζεται παραδειγματικά σε πράξεις και έργα γιγαντιαία. Μια τέτοια μεγάλη και παραδειγματική στιγμή υπήρξε για το ελληνικό έθνος η επανάσταση του Εικοσιένα. Μεγάλη γιατί σημαδεύεται με πράξεις υψηλόφρονες, που ξεπερνούν τα συνηθισμένα ανθρώπινα μέτρα και παραδειγματική, γιατί μορφές που την πληρούν με την παρουσία τους σφραγίζουν με την αρχέτυπη φυσιογνωμία τους το χρόνο που ακολουθεί. Επάνω σε μια πράξη θυσίας, οραματισμού και αυτογνωσίας θεμελίωσαν οι πρωταγωνιστές του ξεσηκωμού τον νέο ελληνισμό.

Η 25η Μαρτίου 1821 είναι μια μεγάλη στιγμή που θέλησε να κλείσει μέσα της κάτι το καθολικά ανθρώπινο και για αυτό εθνικό. Με την αίσθηση αυτού του απόλυτου και προαιώνιου της ελληνικής μοίρας μιλούσαν οι αγωνιστές του 21, όταν έγραφαν ότι ο θεός υπέγραψε την ελευθερία της Ελλάδας και δεν μπορεί να πάρει την υπογραφή του πίσω. Έτσι πέτυχαν να αναστήσουν το νέο ελληνισμό με τη συνείδηση της ένσαρκης ελευθερίας, την οποία ο εθνικός ποιητής είδε ολοζώντανη να βγαίνει μέσα από τα ερείπια και τους καπνούς της μάχης σαν μια ακατάλυτη απόφαση και με τη συνείδηση της θυσίας, που έρχεται να υπομνήσει, ότι κάθε τι το μεγάλο μετριέται μονάχα με το τίμημα της ζωής.

Η 25η Μαρτίου 1821 σφραγίζει το παρόν του νέου ελληνισμού, που έρχεται να πάρει τη θέση του ανάμεσα στους λαούς της νεότερης ιστορίας. Είναι η πρωταρχή μας, στην οποία γυρίζουμε με δέος, γιατί φέρνει μέσα της το θαύμα μιας μεγάλης στιγμής. Η στιγμή όμως τούτη που απλώνει και γεμίζει το παρελθόν και το μέλλον μας προβαίνει αμείλικτα σαν ένας κριτής μας. Γιατί το δικαίωμα που μας έδωσε να είμαστε σήμερα παρόντες μέσα στην ιστορία δεν είναι χάρισμα αλλά χρέος απέναντι στο παράδειγμα ζωής που χάραξε εκεί. Είναι ασίγαστη αγρύπνια μπροστά στη μια, αιώνια μοίρα του Ελληνισμού.



sex cam
gay webcams
private webcam sex