Ευρωπαϊκά προγράμματα E-twinning 2023-2024

Written by admin. Posted in Δραστηριότητες 2023 - 2024

Ευρωπαϊκά προγράμματα Etwinning 2023-2024

Κατά το σχολικό έτος 2023-2024 η Ε΄ τάξη και η ΣΤ’ τάξη του σχολείου μας παίρνει μέρος σε ευρωπαϊκά προγράμματα συνεργασίας σχολείων με υπεύθυνες την Παντελίδου Χαρίκλεια και τη Λαφάρα Τριανταφυλένια εκπαιδευτικούς αγγλικής γλώσσας.

Τι είναι το etwinning

Το e-twinning είναι μια ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας παράλληλα και χρήση εργαλείων Τεχνολογιών, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Εκατομμύρια μαθητές υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους έχουν συμμετάσχει σε e-twinning έργα, διαμορφώνοντας πλέον τη Γενιά του e-twinning (ένα είδος γενιάς Erasmus+) όπου η κινητικότητα αντικαταστάθηκε από την εικονική κινητικότητα και οι μαθητές είχαν την εμπειρία του να είναι κομμάτι μιας ενιαίας ευρωπαϊκής κοινότητας χωρίς να φύγουν από τη χώρα τους.

Τα προγράμματα συμμετοχής

Οι μαθητές του τμήματος Ε2 και του τμήματος ΣΤ1 του σχολείου μας  συμμετέχουν σε ένα Ε-twinning έργο με τίτλο Well-being at school με σχολεία της Ιταλίας, της Κροατίας, της Φιλανδίας, της Τουρκίας, της Γαλλίας και της Ελλάδας με παιδιά αντίστοιχης ηλικίας.

Οι μαθητές του τμήματος E1 και του τμήματος ΣΤ2 του σχολείου μας συμμετέχουν σε ένα E-twinning έργο με τίτλο Crossing Bridges, το οποίο διεξάγεται με σχολεία από την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Τουρκία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Γερμανία και την Ελλάδα με παιδιά αντίστοιχης ηλικίας.

Διάκριση

Οι μαθητές του τμήματος E1 και του τμήματος ΣΤ2 του σχολείου μας, στα πλαίσια του έργου με τίτλο Crossing Bridges, πήραν μέρος σε δραστηριότητα δημιουργίας logo χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικές εφαρμογές και εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης. Στην ψηφοφορία μεταξύ των χωρών το σχολείο μας αναδείχθηκε πρώτο και το logo μας ψηφίστηκε ως το καλύτερο.

 

sex cam
gay webcams
private webcam sex